Nieuw album in de maak: Matangi presenteert op 9 maart 2022 ‘Outcast’

Spannende tijden voor Matangi, want er komt een nieuw album aan! De opnames en editing van ‘Outcast’ zijn afgerond, en we zijn ontzettend trots op het klinkende resultaat. Dezer dagen zijn we druk in de weer met de laatste details voor het visuele ontwerp, dat binnenkort naar de drukker gaat. Daarna moeten we nog even geduld hebben, maar op 9 maart 2022 is het zover: dan presenteren we Outcast aan de wereld, met een openbaar release-concert in Korzo te Den Haag. Ook is het album vanaf dan verkrijgbaar op CD (met schitterend artwork van onze onvolprezen ontwerper Marcel van den Broek!), en via Spotify en andere streaming diensten.

Achter ‘Outcast’ zit een bijzonder verhaal: het album is een ode aan muzikale dwarsliggers en buitenstaanders: drie Sovjet-Russische componisten die muziek schreven die gevaarlijk indruiste tegen de smaak van het regime waaronder zij leefden. Sjostakovitsj, Schnittke en Silvestrov, alledrie stelden zij hun vrijheid - als componist en als mens - in de waagschaal doordat zij met hun muzikale taal tegen de artistieke stroom in durfden te gaan. Met dit album breken wij een lans voor artistieke vrijheid en muzikale zeggingskracht, die nooit het zwijgen mag worden opgelegd.

Nieuwsgierig geworden? Houd onze website en nieuwsbrief (hier inschrijven) in de gaten: de kaartverkoop voor het releaseconcert op 9 maart 2022 start media januari. En voor wie niet kan wachten: het is nu  al mogelijk om de cd met voorinschrijving te bestellen. Zodra de cd voorradig is zullen wij direct overgaan tot verzenden. Voorinschrijven kan via de volgende link: outcast voorinschrijving

meer informatie Outcast: www.matangi.nl/outcast
persinformatie: www.matangi.nl/pers

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl