Kronos' 50 FOR THE FUTURE

Strijkkwartet Biënnale Amsterdam presenteert:
Kronos
Fifty for the Future in Amsterdam
6 & 7 mei in Muziekgebouw en BIMHUIS

Het legendarische Amerikaanse Kronos Quartet heeft vijftig componisten uit alle windstreken uitgenodigd om een nieuw strijkkwartet te schrijven: KronosFifty for the Future.

6 en 7 mei 2023 staan het Muziekgebouw en het BIMHUIS in het teken van KronosFifty for the Future, het magnum opus van het Kronos Quartet. KronosFifty for the Future kwam tot stand vanuit de jarenlange samenwerking van het Kronos Quartet met vooraanstaande en opkomende componisten. De vijftig stukken weerspiegelen de klank van de wereld, gecomponeerd door de meest uiteenlopende en boeiende componisten van deze tijd. Tien topkwartetten spelen in één weekend alle vijftig nieuwe werken, alleen in Amsterdam te beleven. Wie wil kan alle vijftig stukken beluisteren, bij elkaar zo’n acht uur muziek, een niet te missen evenement voor de liefhebber van het strijkkwartet.

Het wereldberoemde Kronos Quartet uit de Verenigde Staten heeft een unieke geschiedenis die dwars door klassieke muziek, filmmuziek, wereldmuziek en popmuziek heen loopt. Meer dan 900 werken zijn voor het kwartet geschreven; ze hebben 43 albums uitgebracht; wonnen meerdere Grammy Awards en verkochten meer dan anderhalfmiljoen exemplaren van hun jubileum-album. Ze hebben eerder de status van popsterren dan van strijkkwartet. Met hun eindeloze inzet voor nieuw repertoire, educatie en de verbreding van de mindset van klassieke muziek vormen ze een ongeëvenaard voorbeeld voor talloze musici.

Bestel je kaarten met 30% procent korting met de volgende kortinsgcode: 50FRIENDS

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl