7de editie van (Un)heard Music Festival in Korzo Den Haag

Nieuw-Zeelandse John Psathas is composer in residence

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart aanstaande presenteert Matangi voor de 7de keer het (Un)heard Music Festival in Korzo Den Haag. Samen men hun muzikale vrienden speelt Matangi tijdens het festival werken van de Griekse-Nieuw-Zeelandse componist John Psathas en andere componisten van down under. Composer in residence John Psathas (1966) is één van de meest uitgevoerde componisten uit Nieuw-Zeeland maar in Nederland nog ‘ongehoord’.

 Tickets Korzo

In 2004 componeerde Psathas de muziek voor de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene. In 2014 werkte Psathas aan een wereldomvattend film- muziekproject ter gelegenheid van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het resultaat was de film No Man’s Land waarin Psathas samenwerkte met 150 musici en filmmakers. Deze film is te zien tijdens het komende (Un)heard Music Festival op 11 & 12 maart.


Wereldpremière
Op zaterdagavond 11 maart (20.30 uur) gaat tijdens het festival een nieuw werk van Psathas in wereldpremière. Second-Hand Time wordt gespeeld door pianist Dawn Hardwick. Dit werk voor piano, sounds en tekst is een diep filosofisch werk waarin de technische ontwikkelingen van onze tijd worden gekoppeld aan de menselijke perceptie van realiteit en communicatie. In een talkshow op zaterdagmiddag 11 maart (16.30 uur) vertelt Psathas over de totstandkoming van dit werk.

Openingsconcert
Het (Un)heard Music Festival start op zaterdagmiddag 11 maart (15.00 uur) met de muziek die Matangi heeft geïnspireerd om Psathas uit te nodigen. De Dutch Don’t Dance Division heeft een choreografie gemaakt op Atalanta, een compositie van Psathas uit 2020.

Naast werk van Psathas speelt Matangi tijdens dit openingsconcert ook werken van de Grieks-Nederlandse componist CalliopeTsoupaki en de Amerikaanse minimalist Philip Glass.

Down-Under
In het zondagochtendprogramma Down-Under (11.00 uur) presenteert Matangi een muzikale staalkaart van Australische en Nieuw-Zeelandse componisten met werken van onder andere Alison Isadora en Kate Moore

Gevarieerd festival
Naast de concerten, film, talkshow en de wereldpremière biedt het (Un)heard Music Festival een gevarieerd programma met onder andere een High Tea op de zaterdagmiddag en een Afterparty op de late zaterdagavond in de Korzo Club.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl