#90seconds - geheime helende melodiën

Een toneel zonder musici, een concertzaal zonder muziek. Dit was de realiteit in de afgelopen Corona-maanden. Gelukkig mogen er weer voor kleine groepen concerten worden gegeven. Maar nog lang niet iedereen kan, mag of durft. Om die muziekliefhebbers te bedienen is Matangi het #90seconds project begonnen.

Matangi zoekt verdieping en artistieke invulling van het online kunstenaarschap in deze tijden van isolatie en eenzaamheid.
Gebaseerd op de roman ‘Melodien’ van Helmut Krausser, is Matangi Quartet op zoek naar de in het boek 26 verloren gewaande ’geheime melodieën’ met mysterieuze helende krachten. Componisten van over de hele wereld doen mee in deze zoektocht en componeren een melodie in een stuk van 90 seconden voor strijkkwartet.

Matangi neemt de composities op in samenwerking met NTR Radio 4, filmt het en zet het op social media en andere online platforms om deze mysterieuze melodieën te kunnen delen. Op deze manier hoopt Matangi met de componisten zoveel mogelijk muziekliefhebbers te bereiken met inspirerende nieuwe klanken.

Luister en kijk naar alle #90seconds hier
 

 

1 reactie

Barbra Meekin

Hello matangi.nl owner, Thanks for sharing your thoughts!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl