Avondconcert - (Un)heard Music Festival

Op 1 oktober is op Radio 4 in het programma Avondconcert de liveregistratie uitgezonden van het (Un)heard Music Festival. Deze uitzending is hier terug te luisteren. (klik hier)

Unheard Music Festival 2020
Matangi Quartet organiseert voor de vierde keer het Unheard Music Festival. Het festival besteedt aandacht aan muziek van componisten die niet gehoord mocht worden. Tijdens oorlogen of onder dictatoriale machthebbers zijn kunstenaars niet vrij om zich te uiten. Toch lukt het ze om nieuwe werken te maken onder zulke moeilijke omstandigheden. Het thema van deze editie van het festival sluit aan bij de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, nu 75 jaar geleden.

Testimoni
Het openingsconcert van het Unheard Music Festival 2020. Het Matangi Kwartet, Eric Vloeimans en Martin Fondse spelen Testimoni, een muzikale weergave van een dag. Van het ochtendgloren tot het invallen van de nacht, alles komt voorbij.

Matangi Quartet, Eric Vloeimans, Martin Fondse

Moedige componisten
Matangi Kwartet en Insomnio spelen muziek van moedige componisten die tijdens periodes van onderdrukking toch hun hun eigen muziek bleven schrijven.

Emil Frantisek Burian - String Quartet no.4
Erwin Schulhoff - Piano Solo Pieces
Emil Frantisek Burian - Suite Americane
Dmitri Sjostakovitsj - Jazz Suite no.1
George Antheil - A Jazz Symphony

Hanna Shybayeva, Insomnio, Matangi Quartet

opnamen gemaakt op 19 september 2020, Korzo, Den Haag

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl