LUISTER NU! Eerste Single van Album "P.S." Ft. Matangi en Ruben Hein gelanceerd: "Brother to Brother"

I put pen to paper
My reason has foundered
I’m caught in a lifetime of despair
It’s fading like flowers
The flowers I painted back in June
Now write to me real soon
And tell me of the others

Matangi en Ruben Hein brengen vandaag (vrijdag 17 mei) met trots hun allereerste single "Brother to Brother" uit, een voorproefje van hun langverwachte album "P.S." dat in september verschijnt.

“Brother to Brother" is een briefwisseling tussen Vincent en Theo van Gogh.
Vincent's wanhoop en onrust dwingen hem tot opgeven, terwijl Theo verwoede pogingen doet om hem erdoorheen te slepen. "Een broederliefde” ~
Ruben Hein.

Dit ontroerende nummer maakt deel uit van het album “P.S", de eigentijdse 21e-eeuwse song-cycle voor strijkkwartet en zang die Matangi en Ruben creëerden als vervolg op The Juliet Letters van Elvis Costello en het Brodsky Quartet, liet zich inspireren door de verzamelde Nederlandse brieven uit het boek P.S. van Jet Steinz.

“Brother to Brother” bevat een krachtige boodschap en is rijk aan muzikale lagen. Van gitaarachtige strum-effecten tot een warm en troostend bedje van strijkers, dit nummer maakt gebruik van een veelzijdig spectrum van technieken en benut daarmee de volledige potentie van het strijkkwartet. De Matangi’s en Ruben voegen met deze composities een vernieuwende mix van klassieke en moderne elementen toe aan de wereld van de multidisciplinaire muziekbeleving.

Ga naar je favoriete streaming platform en geniet van het beluisteren van ‘Brother to Brother, zoals wij intens genoten hebben van het creëren ervan!

(Dank aan Het Kersjes Fonds, Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten voor het mogelijk maken van P.S.)

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl