Chick Corea

Drie jaar nadat we het strijkkwartet Chick Corea hadden opgenomen voor onze cd JAZZICS! kregen we de volgende mail:

Hello Casper,
 
I'm with Chick Corea - it's great to meet you!
Chick ran across this video of the Matangi Quartet playing his piece "Adventures of Hippocrates" and was mightily impressed.
Are you the best contact for the band, so Chick can be in touch? If there's a better or more direct line, please don't hesitate to send my contact info, all of which is below.
Looking forward to being in touch!
 
Cheers,
Dan
 

De maestro zelf wilde met ons in contact komen! We konden het niet geloven. Wat volgde was een email-wisseling waarin we aangaven hem graag te willen ontmoeten. Chick stemde daar mee in en we zouden elkaar treffen in Duitsland waar hij een concert zou spelen. Dichterbij Nederland zou hij dat jaar niet komen. Toen de datum dichterbij kwam informeerden we voor de zekerheid toch nog even of alles door zou gaan. Het bleek goed dat we daarover mailden want het hele concert was gecanceld. Het contact verwaterde wat in de tijd die volgde, maar toen we zagen dat Chick op 19 maart 2020 naar Utrecht zou komen, zochten we contact en spraken we af dat we naar zijn concert zouden gaan en hem daarna eindelijk zouden ontmoeten...Corona gooide echter roet in het eten en dus zaten we op 19 maart al 7 dagen in de eerste lockdown en dus ging ook dié afspraak niet door.

Nog diezelfde maand bedachten we het project #90seconds en kwam ook de gedachte op om Chick te vragen. ‘Dat zal hij toch wel niet doen’ dachten we, maar niet geschoten is altijd mis en dus trokken we toch de stoute schoenen aan. Dezelfde nacht antwoordde hij en de volgende ochtend lag het stuk er!
Dankbaar...en stil nu we beseffen dat, 11 maanden nadat hij dit stukje voor ons schreef, hij er niet meer is...

R.I.P. Chick Corea



 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl