Dag van de Componist - New Music NOW

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert New Music NOW de eerste Dag van de Componist met als motto Leve de Componist! Een feest van de nieuwe muziek. Door het hele land klinkt muziek van in Nederland actieve componisten: niet alleen in concertzalen en theaters, maar ook vanaf klokkentorens, op straat en in huiskamers. De NTR en VPRO verslaan het live en New Music NOW streamt de hele dag door concerten en vraaggesprekken. Reporters doen vanuit het hele land verslag van de Dag van de Componist.

Festival Dag in de Branding zorgt ervoor dat er op deze dag ook in Den Haag vele concerten en activiteiten zijn. De meeste concerten zijn gratis te bezoeken! Kijk hier voor meer informatie.
Als Haags ensemble zal Matangi die dag om 17.00 in de Kloosterkerk een selectie uit de serie #90seconds uitvoeren. Met deze composities gaf het kwartet inhoud aan het online kunstenaarschap ten tijde van lockdowns en social distancing. Dit concert maakt onderdeel uit van het concert met Ensemble Klang, organist Geerten van de Wetering en Matthijs Koene, panfluit.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl