Matangi speelt werken van Simeon ten Holt

Matangi speelt in 2023 in twee verschillende programma’s werken van Simeon ten Holt. Het is 100 jaar geleden dat de Bergense componist (overleden in 2012) is geboren. In het kader van dit eeuwfeest staat in diverse Nederlandse concertzalen het werk van Simeon ten Holt centraal.

De zegen van Ten Holt
Eerste violiste Maria-Paula Majoor vertelde op NPO Radio Klassiek hoe Matangi de zegen van de meester zelf kregen om zijn prachtige pianomuziek te bewerken voor het strijkkwartet.

Luister hier het fragment terug met Maria-Paula terug.

Canto Ostinato Strings Attached
Vanaf 9 februari vervolgt Matangi de Canto Ostinato Strings Attached tour langs een aantal Nederlandse concertzalen. De oorspronkelijke tour was in 2021 onderbroken door corona. Aanleiding van deze serie was de gelijknamige succesvolle CD van het kwartet uit 2020. Simeon ten Holt gaf vlak voor zijn sterven akkoord aan Matangi voor de bewerking van de Canto Ostinato voor strijkers. Zoals bekend was de componist niet altijd gelukkig met de vele niet-piano bewerkingen van de Canto Ostinato. In Canto Ostinato Strings Attached werkt Matangi samen met kunstenaar Gerard de Bruyne die tijdens de concerten op de muziek van Ten Holt live tekent aan een audiovisueel kunstwerk.

Koop kaarten voor de Canto Ostinato

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl