Moments with Matangi - Thème Russe

We gaan dit seizoen onze serie Moments with Matangi weer voortzetten. Even was het spannend of het kon doorgaan i.v.m. alle corona regels, maar de kogel is door de kerk. Op 2 en 4 oktober spelen we ons programma Thème Russe in Amsterdam en Den Haag. Een veelzijdig programma met Beethoven en Sjostakovitsj en Borodin.  

Alexander Borodin - Scherzo

Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet op. 59 nr. 2

Dmitri Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr .8

2 oktober 20.30 uur - Nieuwe Kerk, Den Haag 

Tickets: klik hier

4 oktober 15.30 uur - De Duif, Amsterdam
 
Tickets: klik hier

(Anders dan gebruikelijk is ons concert in De Duif i.p.v. de Amstelkerk. Dit door een verbouwing aldaar)

In 1808 stichtte Graaf Razoemovski, Russische Ambassadeur in Wenen, een aan zijn huis verbonden strijkkwartet bestaande uit Ignaz Schuppanzigh, Josef Mayseder, Franz Weiss en Anton Kraft. Razoemovski stond bekend als een vaardig bespeler van de torban, een Oekraïense teorbe. Doordat hij drie strijkkwartetten bestelde bij Beethoven (op.59) is zijn naam bekend gebleven. In twee van de kwartetten, introduceerde Beethoven "Russische" thema’s als compliment aan zijn beschermheer. De Matangi’s brengen met dit programma een ode aan deze mecenas van de legendarische Ludwig van Beethoven wiens 250e geboortedag wordt gevierd in het culturele seizoen 2020/2021.
Naast Beethoven’s strijkkwartet op.59/2 met in het derde deel een veel terugkerend ‘Thème Russe’, spelen de Matangi’s onder andere het ‘Scherzo’ van Borodin uit ‘Les Vendredis’ en Dmitri Schostakovich’s beroemde 8e strijkkwartet.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd