Moments with Matangi - Thème Russe

Tot onze grote spijt moeten wij melden dat het concert in onze serie, Moments with Matangi op zondag 4 oktober, helaas niet door kan gaan. De nieuwe maatregelen die genomen zijn door de overheid om nieuwe corona besmettingen tegen te gaan (max. 30 man publiek) hebben tot gevolg dat het concert ons geld kost als we het door laten gaan. Wij hebben derhalve moeten besluiten om dit concert uit te stellen. Op dit moment hebben we nog geen zicht op wanneer dit kan plaatsvinden. Het concert op vrijdag 2 oktober in Den Haag gaat wel door.

Alexander Borodin - Scherzo

Ludwig van Beethoven - Strijkkwartet op. 59 nr. 2

Dmitri Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr .8

2 oktober 20.30 uur - Nieuwe Kerk, Den Haag 
(TICKETS)

4 oktober 15.30 uur - De Duif, Amsterdam
 (GEANNULEERD)

In 1808 stichtte Graaf Razoemovski, Russische Ambassadeur in Wenen, een aan zijn huis verbonden strijkkwartet bestaande uit Ignaz Schuppanzigh, Josef Mayseder, Franz Weiss en Anton Kraft. Razoemovski stond bekend als een vaardig bespeler van de torban, een Oekraïense teorbe. Doordat hij drie strijkkwartetten bestelde bij Beethoven (op.59) is zijn naam bekend gebleven. In twee van de kwartetten, introduceerde Beethoven "Russische" thema’s als compliment aan zijn beschermheer. De Matangi’s brengen met dit programma een ode aan deze mecenas van de legendarische Ludwig van Beethoven wiens 250e geboortedag wordt gevierd in het culturele seizoen 2020/2021.
Naast Beethoven’s strijkkwartet op.59/2 met in het derde deel een veel terugkerend ‘Thème Russe’, spelen de Matangi’s onder andere het ‘Scherzo’ van Borodin uit ‘Les Vendredis’ en Dmitri Schostakovich’s beroemde 8e strijkkwartet.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl