Opname nieuw Album - Outcast

Halverwege juli gingen wij de studio in om ons nieuwe album 'Outcast' op te nemen. Een nieuw album waarin we een lans breken voor artistieke vrijheid en voor muzikale zeggingskracht die vaak voortkomt uit repressie. Op dit album komen te staan: Dmitri Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 8, Valentin Silvestrov - Strijkkwartet nr. 1 en Alfred Schnittke - Strijkkwartet nr. 3.

Outcast
Het is een ode aan de muzikale ‘outcast’: drie Sovjet-Russische componisten die muziek schreven die gevaarlijk indruiste tegen de smaak van het regime waaronder zij leefden. Met hun werk, dat als 'avant-gardistisch 'of 'westers' werd aangemerkt, staken zij hun nek uit en riskeerden daarmee hun carrière of - in het geval van Dmitri Sjostakovitsj onder Stalin - zelfs de persoonlijke vrijheid. Zo had Sjostakovitsj een gepakte koffer klaarstaan voor het geval hij door de KGB zou worden opgepakt. Ook Alfred Schnittke werd door zijn eigen overheid danig dwarsgezeten; zijn werk werd met argusogen bekeken en uitvoeringen werden regelmatig gedwarsboomd. De Oekraïense componist Valentin Silvestrov staat, naast zijn muzikale oeuvre, bekend om zijn politieke engagement tegenover de machthebbers van de voormalige Sovjet-Unie en het huidige Rusland. Matangi Quartet is vurig pleitbezorger van Silvestrov's muziek en heeft een bijzondere persoonlijke en muzikale band met hem opgebouwd. In 2017 was hij Artist in Resident van Matangi’s eigen (Un)heard Music Festival.

Help de release tot stand te krijgen
We zijn al volop aan de gang om de begroting voor de cd rond te krijgen. Het ziet er positief uit, maar we kunnen alle hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door op voorhand al in te schrijven voor de cd. Middels dit formulier kun je kenbaar maken of je interesse hebt, en zodoende bij de release zeker te zijn van een exemplaar.
De release van de cd staat gepland begin 2022.

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DE CD

3 reacties

René van Trigt

Een CD om nu al zeer naar uit te kijken! We hopen dat het gaat lukken. Succes met alles en tot ziens (in de concertzaal!). Mooie Nieuwsbrief overigens weer, complimenten hoor. Veel groeten ook van Angelien, René.

Folkert Wijnstra

Kijk uit naar de cd, hoewel luisteren meer op z’n plaats is.

Gerda Greeven

Ik ben erg geïnteresseerd in de nieuwe cd,
hartelijke groet en heel veel plezier met de opnames…
Gerda Greeven

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl