Radio 4 concerten

Woensdag 27 januari treden we met Splendid Isolation op vanuit de MuziekHaven in Zaandam, in het programma Avondconcert op Radio 4. Splendid Isolation is qua programma iets aangepast. Naast de cyclus Emily: 5 Dickinson songs van Anthony Fiumara speelt Matangi Anthony's 1ste Strijkkwartet en het 1ste Strijkkwartet van Valentin Silvestrov.
Waar men in het buitenland veel ontzag had voor de diverse stijlen van componeren van Silvestrov, werd zijn muziek, soms serieel, geïmproviseerd, post-serieel, als avant-garde bestempeld door de Sovjet-autoriteiten. Om zo min mogelijk de aandacht te krijgen van de Sovjets, trok hij zich terug, liet de modernistische stijl van componeren vallen en schreef de cyclus “Quiet Songs”. Een cyclus die was bedoeld om in privé-sferen gespeeld te worden. Zijn eerste strijkkwartet, kan wel gezien worden als de spiegel van Silvestrovs ziel.

Splendid Isolation op Radio 4
woensdag 27 januari 2021, 20:00-21:30
Marene Elgershuizen
Matangi Quartet
Anthony Fiumara

-----------

Op zondag 31 januari zijn we samen met het Herz Ensemble te gast bij het Radio 4 programma ‘Avondconcert Pandora’s Late Night’ vanuit TivoliVredenburg.
In deze uitzending wordt de huidige stand van zaken van de nieuwe muziek besproken en wat de toekomst ons zal brengen.
Zeer bijzonder voor ons is dat we negen stukken zullen spelen, onder andere ook een aantal #90seconds, die speciaal voor ons zijn gecomponeerd.
Uitzending op 31 januari begint om 21:30
presentatie: Wouter Pleijsier

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl