Geef!

In september gaven wij met Matangi een coronaproof-concert in de prachtige boomgaard van Villa Augustus in Dordrecht. Na afloop van het concert kwam een vrouw van ergens in de 90 naar mij toe. Ze was erg geraakt door onze interpretatie van het achtste strijkkwartet van Sjostakovitsj, dat we zojuist hadden gespeeld. Zo vertelde ze me dat ze het bombardement van Rotterdam in 1940 had meegemaakt en dat ze veel van die momenten kon terughoren in de muziek: de bommen, het luchtalarm, de angst, het verdriet, maar ook de hoop.
Graag had ze een cd van ons willen kopen met dit werk erop, maar die hadden wij op dat moment helaas nog niet. Thuisgekomen en onder de indruk van haar verhaal, besloot ik haar een cd op te sturen van mijn favoriete opname van dit strijkkwartet. Een klein gebaar, waarmee ik iemand anders blij maakte en dat mij als mens tegelijkertijd gelukkig maakte omdat ik haar iets kon geven. Met alle Matangi’s hebben we het natuurlijk meteen gehad over het zelf opnemen van Sjostakovitsj’s achtste strijkkwartet, maar ook over wat zo’n geste als het opsturen van een cd voor deze concertbezoeker betekend.

Dit alles was een inspiratiebron voor een mooi nieuw idee van Karsten. Met de feestdagen die we allemaal anders dan anders zullen vieren in het vooruitzicht, hebben we Karstens plannetje verder uitgewerkt en hopen we dat iedereen met een klein gebaar iets van betekenis kan doorgeven.

Arno van der Vuurst

Play it Forward Matangi Kerstream
24-12-2020 | 20.30 uur

#matangiPIF
#playitforward
#playitforwardlive
#payitfoward

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl