Première en opname P.S. met Ruben Hein

Na een lang en intensief creatief proces, kon Matangi samen met Ruben Hein in januari eindelijk met trots proosten op de première van P.S tijdens de Strijkkwartet Biënnale in Bimhuis (Muziekgebouw aan 't IJ), voorafgegaan door een try-out voor de vrienden van Matangi in het Haagse Theater De Regentes. Beide optredens werden enthousiast ontvangen door het publiek, mede vanwege de persoonlijke en unieke stijl die werd neergezet.

Deze samenwerking met jazz/pop-zanger Ruben Hein, waarbij ook de leden van Matangi zelf in de pen kropen en brieven en muziek schreven, vormt de (een van de)parel(s) van het 25-jarig jubileumseizoen dat Matangi tegemoet gaat.

Ik vind het echt fantastisch! We bestaan als kwartet 25 jaar, en hebben eigelijk altijd muziek van anderen gespeeld. Voor mij is het echt een openbaring om iets wat je eigenlijk nooit gedurfd hebt nu toch gaat doen, en dat het zo uitpakt.” aldus Karsten.

Na een intensieve opnameweek in Studio150, onder begeleiding voormalig “componist des vaderlands” Martin Fondse, is het kwartet in volle voorbereiding voor de realisatie van het album. Een album om naar uit te kijken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl