Terugblik op (Un)heard Music Festival

Het zit er weer op, het (Un)heard Music Festival 2023! Twee dagen vol muziek, dans en film in het gezellige Korzo in Den Haag.
Tijdens het festival was de Nieuw-Zeelandse John Psathas composer-in-residence. Door zijn Griekse achtergrond is zijn muziek een interessante samensmelting van de Europese tradities, de volksmuziek uit beide werelddelen en invloeden uit de jazz- en popmuziek. Met muzikale uitvoeringen van zijn weergaloze diversiteit aan klanken en ritmes is het publiek verrast en overrompeld. Door de brede randprogrammering waarbij onder andere het gesprek is aangegaan met publiek en componist, een high-tea na het openingsconcert, een film in Club Korzo en een gezellig Grieks buffet, werd het een samenhangend festival waarbij de muziek van de ‘ongehoorde’ John Psathas eindelijk op een Nederlands podium centraal stond. Het was niet alleen voor de Matangi’s en gastmusici, dansers en publiek genieten geblazen, ook John Psathas vond het een bijzondere ervaring:

'What a wonderful and rich experience it was for me. Everything was amazing (well, maybe not the weather….), and I enjoyed so much connecting with audience members after events. That was a very special part of the experience for me. With much love, the deepest respect, and sincere gratitude,
John'

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl