(Un)heard Music Festival

Niet alle muziek mocht of mag ‘gehoord’ worden. Tijdens oorlogen of onder dictaturen staat de vrijheid van de kunstenaar onder druk. Maar zelfs in onmogelijke situaties vinden componisten, beeldend kunstenaars en musici een weg om zich te kunnen uiten. Het Unheard Music Festival 2020 staat in het teken van deze kunstenaars. Hoe leef en overleef je met muziek in extreme omstandigheden? Het thema sluit aan bij de herdenking van het einde van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog dan precies 75 jaar geleden.

In het Unheard Music Festival 2020 met Matangi als initiator en organisator komen al deze elementen organisch bij elkaar. Zo staan werken van ‘entartete’ componisten centraal en wordt beeldende kunst getoond van kunstenaars van wie dat tijdens de Tweede Wereldoorlog niet mogelijk was. Verder staan werken van componisten die zelfs in de concentratiekampen hebben door gecomponeerd op het programma. Gideon Klein, Emil Frantisek Burian en Pavel Haas zaten samen in Theresienstadt en hebben daar de mooiste muziek op papier gezet. Samen met Ensemble Insomnio zal Matangi enkele werken van Schostakovich, Burian en Antheil ten gehore brengen.

Naast de concerten is er een coronaproof randprogramma met een inleiding, lekker eten en presenteert Jo Spier het resultaat van de kinderworkshop i.s.m. Verwend NEST.

Klik hier voor het fesitval programma en tickets

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl