Wisseling van de wacht na 23 jaar bij Matangi

Na 23 jaar zich met hart en ziel te hebben ingezet verlaat onze tweede violist Daniel Torrico Menacho het kwartet. Als medeoprichter was Daniel sinds het begin in 1999, lid van Matangi.

Reden voor zijn vertrek is dat zijn privéleven niet meer goed te combineren is met de drukke muziekpraktijk van ons ensemble. We hebben dit nieuws vandaag bekend gemaakt tijdens een uitzending van het programma Podium op Radio 4. Wij, Maria-Paula, Arno en Karsten werken de komende periode met de vaste invallers, om ons daarnaast te storten op het vinden van een waardig opvolger van Daniel.
Op 9 januari aanstaande speelt Daniel Torrico Menacho voor het laatst samen met ons in Huize Gaudeamus in Bilthoven. Tijdens dit afscheidsconcert kijken we terug op onze 23-jarige muzikale samenwerking.

Daniel kijkt met veel passie en plezier terug op zijn tijd bij Matangi, het afscheid valt hem dan ook zwaar. “Als kwartet bleven we onszelf verrassen en ontwikkelen, maar er sloop de laatste tijd wel wat twijfel in bij mij. De combinatie Matangi en het vaderschap bleek ik steeds lastiger te vinden. Omdat mijn vrouw ook violiste is en overal speelt, zijn de dagen dat we als gezin samen zijn, spaarzaam.”

Maria-Paula heeft 23 jaar genoten van een inspiratievolle samenwerking: “We gaan Daniel enorm missen, maar voelen ons zeer dankbaar voor de 23 prachtige jaren samen. Op dit moment is het voor ons nog moeilijk voor te stellen dat er straks iemand anders op zijn stoel zit, maar toch zijn we begonnen aan een zoektocht die uiteindelijk moet leiden naar een nieuwe Matangi.”
 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

nl